Претходна статија
ЕБОР ќе кредитира изградба на седум мали хидроелектрани
Следна статија
Првиот украински автобус пристигна во Скопје

Голем станбен комплекс ќе никне во Тафталиџе

Објавено на 25.12.2010 во категорија Вести.
Facebooktwitterlinkedin

На површина од 24.000 метри квадратни помеѓу улиците Мирополит Теодосиј Гологанов и Прашка во скопската населба Тафталиџе, на поранешниот простор на „Гранит механизација“, инвеститорите „Импексел-2“ и „Еуро актива“ започнаа со изградба на станбениот комплекс „Гранд Престиж“ кој ќе го сочинуваат шест згради со катност П+8+Пк. Од источната страна комплексот се граничи со парцелата за најавениот трговски центар „G-Mall“.


Првиот објект кој се гради е на урбанистичка парцела 3.2, на новопланирана улица „3“, со вкупно 160 станбени единици. Зградата ќе има три влеза, а секој од влезовите директна врска до подземниот паркинг кој е предвиден на две нивоа. Становите ќе бидат гарсоњери, двособни, трособни и три и пол собни, со квадратура помеѓу 45 и 90 метри квадратни. Проектант и изведувач е „Импексел-2“.Форумска дискусија за овој проект » овде


###